Ще реконструират моста над река Равадиновска


Ще реконструират моста над река Равадиновска
Снимки: Община Созопол
18 Юли 2023, Вторник


Той се намира на пътя Черноморец - Созопол - Равадиново и заради намалената пропускателна способност на съществуващия водоскок, често се заливат околните терени и аквапарк „Нептун“

Автор: Десант

Община Созопол ще реконструира моста над р. Равадиновска на пътя Черноморец - Созопол - Равадиново. Обявената за целта обществена поръчка е с прогнозна стойност 639 584 лв. без ДДС.

Понастоящем съществуващият водосток, тип батерия, представлява две стоманобетонни тръби. При съоръжението липсват обособени тротоари и парапет.

Силно е намалена пропускателната способност необходима за преминаване на високите води в р. Равадиновска и преди моста често се получават подприщвания на речния поток и заливане на прилежащите зони на реката и аквапарк „Нептун“.

Като цяло отводнителната система на пътя в участъка е в незадоволително състояние. Отводняването е
повърхностно, осигурено чрез надлъжни и напречни наклони.

Пътните банкети в открит път са затревени, на места изцяло обрасли с храсти, което възпрепятства отвеждането на повърхностните води от пътната настилка до прилежащите отводнителни окопи и терени. Отводнителните окопи са обрасли и почти изцяло запълнени с наноси.



В проектния участък няма пътни кръстовища с републикански или общински пътища, липсва  и хоризонтална маркировка и няма вертикална сигнализация.

С техническия проект се предвижда изграждането на плочест водосток. Ще бъдат изляти бетонни устои и плоча на моста. 

С цел улавяне, канализиране и отвеждане на повърхностния воден отток, ще бъде изграден надлъжен отводнител и отводнителни бетонови улеи, тип италиански“.

Крайният срок за подаване на заявления за участие в публичното състезание е 9 август.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки