Малко Кадиево ще е домакин на Фестивал на ловния сокол


Малко Кадиево ще е домакин на Фестивал на ловния сокол
Снимката е илюстративна
18 Юли 2023, Вторник


Населеното място е избрано за домакин на проявата, тъй като в района му се провеждат теренните дейности по възстановяването на вида у нас

Автор: Десант

За пореден път в старозагорското село Малко Кадиево ще се проведе Фестивал на ловния сокол. 

В центъра на събитието ще бъде ловният сокол Ромео – в миналото родител на голяма част от освободените соколчета, а сега – в заслужена почивка.

На 29 юли, от 18,30 в центъра на Малко Кадиево ще си дадат среща природозащитници, танцьори, певци и артисти.

Населеното място е избрано за домакин на проявата, тъй като в района му се провеждат теренните дейности по възстановяването на вида у нас. Дейности, които преди повече от 10 годинизапочват да реализират от „Зелени Балкани“. Само тази година са 19 освободените млади ловни сокола, а общо, всички птици са 160.

Фестивалът  е организиран от Сдружение „Зелени Балкани – Стара Загора“, в рамките на проект „Живот за сокола“, финансиран от програма  LIFE на ЕС.​

По време на събитието организаторите ще разкажат подробно за дейностите на природозащитните организации в България, за инициативите си и своята работа по завръщането на този изчезнал от България вид.

По традиция бъдат пуснати на свобода птици, преминали през клиниката на Спасителния център за диви животни в Стара Загора.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки