Руският парламент гласува закон за забрана на смяна на пола


Руският парламент гласува закон за забрана на смяна на пола
Снимка: duma.gov.ru
14 Юли 2023, Петък


Преди това бе одобрена разпоредба, забраняваща на транссексуалните да осиновяват или отглеждат деца

Автор: Десант

Долната камара на руския парламент одобри на последно четене проектозакон за забрана на юридическа или медицинска смяна на пола, предаде „Ройтерс“.

Законопроектът ще забрани на руснаците да променят пола си в официални документи за самоличност, което е законно от 1997 г. На здравните работници ще бъде забранено да „извършват медицински интервенции, предназначени да променят пола на човек“, включително операция и предписване на хормонална терапия.

Изключения ще се допускат само за медицинска намеса, свързана с лечението на вродени аномалии, генетични и ендокринни заболявания, свързани с формирането на полови органи при децата. 

Автори на законопроекта са почти 400 депутати от всички фракции, начело с председателя на Думата Вячеслав Володин.

„Това решение защитава нашите граждани и деца. Помислете: операциите за смяна на пола в САЩ през последните 10 години са се увеличили 50 пъти - трансджендърите (по данни от 2022 г.) там са 1 милион и 640 хиляди. Чудовищна тенденция! Това е път, който води до израждане на нацията. Това за нас е недопустимо“  — пише Володин в своя канал в Telegram.

Депутатите от Държавната дума добавиха и разпоредби към законопроекта на второ четене, одобрен в четвъртък, с които се забванява транссексуалните хора да осиновяват или отглеждат деца и за анулиране на браковете им, ако единият от двойката впоследствие промени пола си.

Зелената светлина от Думата почти гарантира окончателното приемане на закона.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки