Ще ремонтират моста край средецкото село Вълчаново


Ще ремонтират моста край средецкото село Вълчаново
11 Юли 2023, Вторник


Пътната настилка е силно амортизирана, а отводнителните улеи са разрушени

Автор: Дина Харизанова

Община Средец обяви обществена поръчка за основен ремонт на моста в село Вълчаново, с прогнозна стойност 130 хиляди лева без ДДС.

Съоръжението се намира в границата на населеното място. Общинският път, върху който е изградено,  започва от отклонението за с. Вълчаново на път ІІІ-705 и стига до с. Сливово. Трасето е много слабо натоварено и транспортно обслужва прилежащите на територията села.

Пътната настилка от асфалтобетон в района на моста е ограничена от бетонови бордюри и е силно амортизирана. Липсват тротоари с настилка.

Надлъжният наклон на пътя в участъка на моста попада във вдлъбната вертикална крива, при което силно е затруднено отводняването на настилката, въпреки че има изградени отводнителни улеи, които не са поддържани във времето и са разрушени. Това е довело до задържане на дъждовната вода в най-ниският участък от нивелетата – непосредствено в края на съоръжението, и се е стигнало до разрушаване на настилката и разкъртване на част от пътната конструкция.

Предвидено е при ремонта на мостовото съоръжение изграждане на нови бетонови отводнителни улеи, фрезоване на амортизираният пласт от асфалтобетон и полагане на нов с дебелина 5 см.

На местата, където се налага само да се правят кърпежи на настилката, те се изпълняват преди започване на полагане на асфалта по цялата широчина на пътя.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки