Задържаха над два тона и половина незаконно набран пачи крак


Задържаха над два тона и половина незаконно набран пачи крак
Снимка: ИАГ
10 Юли 2023, Понеделник


На проверяващите не са представени документи за произход

Автор: Десант

Екип горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Пазарджик задържаха в края на миналата седмица 2650 кг пачи крак в пазарджишкото село Крали Марково.

Нарушението е констатирано при извършване на съвместна проверка по сигнал със служители на ОУ на МВР - Пазарджик, Националната агенция по приходи и Областна дирекция по безопасност на храните - Пазарджик.

Проверяващите са установили, че в хладилни помещения се съхраняват голямо количество недървесни горски продукти - гъба от вида пачи крак. При поискване на документи, доказващи техния законен произход - превозен билет и позволително за ползване на недървесни горски продукти, такива не са представени.

По случая е съставен констативен протокол и акт за установяване на административно нарушение. Недървесните горски продукти са задържани от инспектори на ОДБХ-Пазарджик с протокол и оставени за съхранение в хладилните помещения до окончателното им унищожаване.

Според Закона за горите глобата за незаконно придобиване и съхраняване на недървесни горски продукти е от 50 до 3000 лв. за физическо лице. За юридическо лице или едноличен търговец, се налага имуществена санкция в размер от 100 до 5000 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки