Ще има ли достатъчно дърва за огрев


Ще има ли достатъчно дърва за огрев
06 Юли 2023, Четвъртък


Новите правила за предоставянето им на местното население доведоха до недоволство сред хората

Автор: Десант

Според действащия в момента регламент в Закона за горите едно домакинство има право да закупи до 10 пространствени кубически метра. Тези ограничения бяха въведени в началото на тази година с решение на 48-ото Народно събрание.

Новите правила за предоставяне на количествата дърва за огрев на местното население доведоха до недоволство сред хората от различни региони.

Експерти от Министерството на земеделието считат, че са необходими изменения в регламента, с което би се гарантирало безпроблемното задоволяване на местното население с дърва за огрев.

От земеделското ведомство уверяват, че заедно с държавните горски предприятия работят, за да гарантират непрекъснатото осигуряване на дърва за огрев за местно население. Нужните количества дървесина се доставят своевременно в складовете за съхранение и към момента няма очаквания за недостиг на дърва.

Преди дни министър Кирил Вътев проведе среща с директорите на шестте държавни горски предприятия, като основна тема на разговорите бе именно снабдяването на местното население с дърва. На нея ръководителите на предприятията са заявили пълна готовност за предоставяне на нужните количества дървесина на домакинствата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки