Заради обилни течове от дъждовете спешно предприемат ремонт на Националния дворец на културата в столицата


Заради обилни течове от дъждовете спешно предприемат ремонт на Националния дворец на културата в столицата
03 Юли 2023, Понеделник




Автор: Дина Харизанова

В резултат на проливните дъждове, изсипали се в София през последните няколко седмици, са констатирани обилни течове в помещенията на наематели в сградите на НДК. Те са причинили огромни материални щети както на имуществото на „Национален дворец на културата - Конгресен център“ ЕАД, така и на това на наемателите.

Най-големите от тях са констатирани в Главната сграда, западна страна и Ниско тяло етаж 3. Увредени и компрометирани са тавански и стенни обшивки и пана, подови настилки, мебели и обзавеждане. 

Ситуацията създава предпоставка и реален риск от влошаване здравето на хората в тези помещения, както и увреждане на имуществото на НДК и това на наемателите, а така също вследствие наводнените електрически съоръжения и инсталации, осветителни тела, съществува и риск от възникване на пожар.

Наводнени са цветарниците на западните тераси на Главната сграда, които са със силно амортизирана хидроизолация, а така също е амортизирана и компрометирана хидроизолацията на покрива на Ниското тяло към Административната сграда на „Национален дворец на културата - Конгресен център“ ЕАД.

С цел да се опази държавното имущество, както и това на наемателите от НДК обявиха обществена поръчка за извършване на аварийни ремонтни дейности и отстраняване на щетите. Нейната прогнозна стойност е 100 000 лв. без ДДС. 

За тези пари ще бъдат извършени дейности по ремонт и покриване с ламарина на западните цветарници, находящи се на терасите в Главната сграда на Националния дворец на културата и ремонт и подмяна на хидроизолация на покрива на Ниското тяло към Административната сграда на НДК.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки