Пет нови апарата за интензивна дихателна терапия на недоносени бебета получи като дарение УМБАЛ-Бургас


Пет нови апарата за интензивна дихателна терапия на недоносени бебета получи като дарение УМБАЛ-Бургас
27 Юни 2023, Вторник


Аспираторите са закупени със средства, събрани от благотворителен футболен турнир, организират от бургаските общественици Боян Дяков и Явор Жеков

Автор: Десант

Пет аспиратора, купени със средства, събрани от благотворителен футболен турнир, бяха дарени на Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас. Апаратите се използват за интензивна дихателна терапия на недоносени бебета и се нуждаят от редовна подмяна, затова специалистите в отделението високо оцениха жеста.

„Изказвам своята благодарност на организатора на турнира г-н Боян Дяков, който нееднократно ни е оказвал помощ и съдействие“, каза д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология при връчване на дарението.



Футболният турнир на малки вратички „Заедно за децата на Бургас“ се организира традиционно с благотворителна цел от бургаските общественици Боян Дяков и Явор Жеков, под егидата на Община Бургас. Той се проведе в края на май в спортен център „Диалог 359 Арена“. Участваха 14 футболни отбора. Това бе четвъртото издание на турнира, а предишните три бяха със същата кауза – закупуване на медицинска апаратура.

Подкрепа на турнира оказаха също Лайънс Клуб "Виа Понтика", автокъща "DYAKOV" и езиков център "Words".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки