Горски служители организират съвместни обходи в цялата страна за опазването на дивеча и неговата охрана


Горски служители организират съвместни обходи в цялата страна за опазването на дивеча и неговата охрана
Снимка: ИАГ
22 Юни 2023, Четвъртък


Те се предприемат във връзка със зачестилите констатирани случаи на нерегламентирано ловуване и противодействие на бракониерството

Автор: Десант

Горските структури предприемат съвместни обходи на служители от неправителствени и държавни организации, отговорни за опазването на дивеча и неговата охрана.

В екипите участват представители на ловни сдружения, специалисти по ловно стопанство, ловни надзиратели и отговорници по охрана на дивеча от държавните ловни и горски стопанства и регионалните дирекции по горите.

Проверките са част от мерките, които Изпълнителна агенция по горите предприема във връзка със зачестилите констатирани случаи на нерегламентирано ловуване и противодействие на бракониерството в страната.

От ИАг припомнят, че тези дни в землището на павелбанското село Тъжа бяха убити два благородни елена, а само преди месец на територията на ТП ДГС Чипровци на границата между ловностопанския район на ловна дружина Превала и държавен ловностопански район Язово, горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица намериха убити сръндак и кошута.

За лицата, извършили подобни вандалски прояви, законът предвижда лишаване от свобода до една година или лишаване от право на ловуване и парична глоба.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки