Съществува ли в действителност „Оркестър без име“


Съществува ли в действителност „Оркестър без име“
Снимка: Фейсбук
31 Май 2023, Сряда


Отговорът е „да“ и ще го откриете в Тетевен

Автор: Яна Славянска

Един от най-любимите български игрални филми е култовият „Оркестър без име“.  Но група с това име има не само на екрана, а и в реалния живот. 

Тя е създадена на 9 май 2021 г. в Тетевен в разгара на пандемията от Ковид-19 от местните легендарни музиканти Ради Мастъра, Владимир Янков и Кольо Карандаша. За кратко към тях се присъединява барабанистът Дунко, след което мястото му зад ударните инструменти заема друга местна легенда -  Боката. 

Малко преди това, „с цел ъпгрейд на уменията на групата“, в нея се включва Ивайло Кавазака. Най-новият член на състава е Цветомир Иванов. „Той поема бас китарата от пенсиониралия се с почести Кольо Карандаша“ - уточняват от бандата във фейсбук страницата си.

Преди време фронтменът Ради Мастъра, който се занимава с музика от 15-годишна възраст, стана водещ на собствено предаване по Радио Тетевен - „Шоуто на Мастъра“, което се излъчва всяка сряда вечер в ефира на местната медия.  

В своята фейсбук страница тетевенските музиканти представят състава си като „рок група за хоби и концертна дейност“.

Тетевенският „Оркестър без име“ вече има зад гърба си два концерта, като последният бе на 27 май и той ознаменува финала на абитуриентската суматоха в китното планинско градче в долината на река Вит. Дебютът на рокаджиите е на 21 май 2022 г. 

Засега и двете им изяви са пред местната публика, но нищо чудно скоро да ги видим и на други сцени, а защо не и по морето, както именития им филмов прототип. Апропо - също като него, и те изпълняват легендарни и неостаряващи български и чужди хитови парчета.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки