Вече и с аудиогид в русенския Екомузей с Аквариум


Вече и с аудиогид в русенския Екомузей с Аквариум
Снимки: РИМ-Русе
25 Май 2023, Четвъртък


Той предлага на посетителите разказ със съпътстващо озвучаване с привнесен драматизъм и акцентиране върху важното по подходящ начин

Автор: Десант

Експозицията на Екомузей с Аквариум в Русе вече може да се разглежда с аудиогид. Това стана възможно по проект на Регионален исторически музей – Русе, получил финансиране от Министерство на културата в сесията за проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства.

Гидът е с атмосфера, разказ със съпътстващо озвучаване с привнесен драматизъм и акцентиране върху важното по подходящ начин. За целта са използвани уменията на актьори, композитори и режисьори, които са създали от всяка тема един кратък, но запомнящ се аудиотеатър, който представлява кратък, до триминутен аудиоспектакъл.

Както всички подобни продукти, и този е с възможност да се избират конкретните теми според начина на обхождане на експозицията на Екомузей с Аквариум. Всяка тема е номерирана с уникален номер. Създадени са 13 теми с продължителност от 3 до 4 минути всяка.

Продуктът е изработен  на пет езика – български, английски, румънски, руски и немски език. Самият аудиогид е достъпен след сканиране на генериран QR код, разпечатан върху рекламна картичка.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки