Вкараха в капан мечката, която обикаляше из Габрово и околните села


Вкараха в капан мечката, която обикаляше из Габрово и околните села
Ключови думи: мечка, Габрово, капан
18 Май 2023, Четвъртък


В социалните мрежи бе разпространено видео

Автор: Десант

Мечката, която от извество време обикаляше в Габрово и околните населени места, вече е заловена, съобщи „Глас нюз“.

В социалните мрежи бе разпространен видеоклип с този момент.

От кадрите се вижда как животното първо души около приготвения капан, след което влиза вътре. Малко след това вратата хлопва след нея.

Междувременно от Държавното горско стопанство в с. Смилян, цитирани от bglov.com, съобщиха, че до 20 май е в сила разрешителното за отстрела на агресивна мечка, нападаща стада и селскостопански обекти в района на горното поречие на Арда. Разрешителното е издадено след поредното нападение на стръвницата в района на родопското село Турян.

Около 10 телета са умъртвени от мечката при набезите й върху селскостопански обекти в района на Могилица, Киселчово, Буката, Черешово и селата от горното поречие на Арда. Едно от нападенията е в пределите на село Могилица, обяснява кметът Милко Кисьов. Според него проблемите с агресивни мечки в района са от години. Ловците, на които е издадено разрешителното, засега безуспешно издирват агресивната мечка.

Две мечки създават проблеми на стопаните и в смолянското село Полковник Серафимово според информация от кметството. Пет са нападенията от мечките в околностите на селото, умъртвени са овце и крави. Хищните животни вече са уловени многократно от камерите на фотокапаните, заложени от местните ловци, обясни кметът Христо Мусорлиев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки