Тридневен фестивал ще преобрази поляните край Бузлуджа


Тридневен фестивал ще преобрази поляните край Бузлуджа
18 Май 2023, Четвъртък


И трите нощи самият монумент ще бъде осветен от зрелищно видео 3D мапинг шоу

Автор: Десант

От 10 до 13 август край „чинията“ на Бузлуджа ще се проведе фестивалът OPEN BUZLUDZHA. 

На основна сцена, на поляната при хижа Бузлуджа, ще свирят над десет музикални банди с рок, инди, хип-хоп и RnB изпълнения, а headline изпълнителите са „Остава" и "Innerglow" в четвъртък, „Керана и космонавтите" и "Top Stoppers" в петък и "So Called Crew" и "Явката ДЛГ & Madmatic" в събота.

Изключително изживяване се готви на монументалната сцена, директно пред Бузлуджа, където диджеи от страната и чужбина ще взривят публиката с електро, техно и хаус сетове. На третата, горска сцена, посетителите очакват музикални и танцувални изненади.

И трите нощи самият монумент ще бъде осветен от видео 3D мапинг шоу, създадено от MP-STUDIO, организатори на фестивала на светлините „LUNAR", който наскоро приключи в столицата.



През трите фестивални дни е подготвена богата дневна програма, включваща походи в планината, игри, работилници, състезания, спорт и презентации.

Ще се състои и радио-балета "Нонумент 1.0-перформативен подход към Бузлуджа" носител на националната награда ИКАР, представен от Стефан А. Щерев и немския арт колектив "Лигна".

За лесното придвижване са предвидени шатъл бусове от Казанлък до фестивалната поляна, както и паркоместа непосредствено до мястото на събитието. Ще има организиран къмпинг с палатки и кемпери.

Фестивалът се организира от фондация „Проект Бузлуджа", заедно с Община Казанлък и "Bar Dak". С всяка следваща година събитието се разраства, както като мащаб, така и като атрактивни предложения към публиката. Тази година фестивалът е част от проект "Култура за културно наследство", разработен от фондация "Проект Бузлуджа", който се реализира с финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура" по програма „Едногодишен грант" – 2022 г. 

Партньори са фестивалите „A to JazZ" в София и „Reperkusound" в Лион, Франция. Фестивалът е безкешов, така че дори в планината посетителите ще могат да плащат с карта, благодарение на Mypos и Mastercard. За пръв път тази година в събитието ще се включат и международни диджей изпълнители, благодарение на подкрепата на посолството на Федерална република Германия.

Събитието се провежда със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки