Украйна отлага контранастъплението си


Украйна отлага контранастъплението си
Снимката е илюстративна
11 Май 2023, Четвъртък


Вижте какво обяснява Зеленски пред „Би Би Си“

Автор: Десант

Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което бе планирано да се предприеме до 15 май, се отлага, заяви в интервю за „Би Би Си“ украинският президент Володимир Зеленски. Причината, по думите му, е че на армията й трябва повече време за подготовката. 

Той подчертава, че със съществуващите технически ресурси украинските войски могат да се придвижат напред и да постигнат успехи, но рискуват да изгубят много жива сила, а това е неприемливо.

От Кремъл коментираха, че Москва е осведомена за плановете на Киев и е в готовност да отговори на всякакъв формат възможни маневри. 

Междувременно Агенция Bloomberg съобщи, че ВСУ са получили от западните страни преди контранастъплението въоръжение за 30 милиарда долара. 

Стойността на получената военна помощ надхвърля годишните разходи на армията на всяка от страните на НАТО, освен САЩ, се казва още в публикацията. 

Също така стана известно, че на Запад се съмняват дали доставеното оръжие ще е достатъчно за успешно контранастъпление, доколкото да изтеклото време руската армия е станала по-мащабна и подготвена, а украинските сили нямат преимущество във въздуха. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки