В навечерието на Гергьовден в Поморие с молебен и военни почести беше отбелязан Денят на храбростта


В навечерието на Гергьовден в Поморие с молебен и военни почести беше отбелязан Денят на храбростта
Снимки: Авторът
05 Май 2023, Петък


С церемонията бе почетена и годишнината от създаването на Българската армия

Автор: Диана Славчева

В навечерието на един от най-обичаните пролетни празници от народния и църковния календар - Гергьовден, с тържествен ритуал бе отбелязана годишнината от създаването на Българската армия и Деня на храбростта. 



В тържеството, организирано от Община Поморие, Флотилия бойни и спомагателни кораби, Военноморска база – Бургас и Военно окръжие – Бургас, участие взеха: Общински духов оркестър – Бургас с диригент Анастас Камиларов, гвардейци от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ – Бургас, ученици от СУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“ и ПГТ „Алеко Константинов“ – Поморие.

Почетният строй прие командирът на Военноморската база Бургас Капитан І ранг Петър Петров.



Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей и духовници от поморийския манастир „Св. Георги Победоносец“, който на 6 май отбелязва храмовия си празник, отслужиха благодарствен молебен за здравето на българското войнство, жителите на Поморие и просперитета на града.



С минута мълчание присъстващите отдадоха почит на загиналите за нашата свобода смели български воини. В тяхна памет бяха поднесени венци пред скулптурната композиция на свети Георги. 



Младите танцьори от Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов поздравиха гостите с кръшни народни танци.





В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки