Доставиха техника за бързо гасене на пожари в Централен Балкан


Доставиха техника за бързо гасене на пожари в Централен Балкан
Снимка: НП „Централен Балкан"
24 Април 2023, Понеделник


Два специализирани противопожарни модула бяха монтирани върху високопроходими автомобили 

Автор: Десант

В края на миналата седмица в дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ бяха доставени и монтирани върху високопроходими автомобили два специализирани противопожарни модула.

Те се състоят от автономна помпа за високо налягане, резервоар, макара с високонапорен маркуч и спомагателна помпа за зареждане на резервоар.

Оборудването е придобито в изпълнение на дейност „Превенция и борба с пожари и бракониерство чрез осигуряване на необходимата техника и оборудване“ по проект „Възстановяване и опазване на природни местообитания и видове в Национален парк „Централен Балкан“. Той е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие  на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.”

Предстои доставката и монтирането на още два специализирани модула. Служители от отдел „Контрол и охрана“ ще преминат през обучение за експлоатацията им.

Пожарите са основен негативен фактор, водещ до увреждане и загуба  на целеви природни местообитания. С придобиването на нова ефективна техника за бързо реагиране и гасене ще се подпомогне тяхното бързо достигане и овладяване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки