Флорида забрани уроците за полова идентичност и сексуална ориентация


Флорида забрани уроците за полова идентичност и сексуална ориентация
Рос Десантис. Снимка: Ройтерс
20 Април 2023, Четвъртък


Така бе разширен обхватът на закон, подписан от републиканския губернатор Рон Десантис, който забранява подобни уроци за по-малките ученици

Автор: Десант

Бордът за образованието в щата Флорида гласува в сряда забрана на обучението в училище за полова идентичност и сексуална ориентация във всички класове на държавните училища. Така членовете му разшириха обхвата на закон, подписан от републиканския губернатор Рон Десантис, който забранява подобни уроци за по-малките ученици и беше осмиван от критиците като законопроекта „Не казвай „гей“.

Новото правило е част от по-широк обществен поход на десницата по културни въпроси, подкрепян от Десантис, който се очаква да се кандидатира за президент през 2024 г.

Бордът, чиито членове се назначават от губернатора, единодушно одобри забраната на уроци по полова идентичност или сексуална ориентация от четвърти до 12 клас, освен ако обучението се изисква от държавните стандарти или е част от часовете по здравеопазване, от които обаче родителите могат да оттеглят децата си.

Нарушаването на правилото може да доведе до спиране или отнемане на лиценза за преподаване на преподавател.

Решението не изисква законодателно одобрение. Законодателният щатски орган с републиканско мнозинство отделно разглежда законопроект, който ще разшири закона от есента на 2022 г. до осми клас.

Миналата година Десантис подписа закон, който забрани обучението за полова идентичност и сексуална ориентация от детската градина до трети клас, като се аргументира, че родителите, а не учителите, трябва да решават кога да обсъждат тези теми с децата си.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки