Шуменската библиотека набира средства за закупуването на нови обитатели на соленоводния аквариум


Шуменската библиотека набира средства за закупуването на нови обитатели на соленоводния аквариум
19 Април 2023, Сряда


Екзотичният морски свят се нуждае от нови обитатели – морски таралеж, звезда, скарида, риба пеперуда и риба ангел джудже, които ще бъдат закупени от Австралия и Индонезия

Автор: Десант

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен обявява благотворително набиране на средства за обогатяване на соленоводния аквариум, оборудван във входното фоайе на Детски отдел.

Морският аквариум, наподобяващ автентичния подводен свят на кораловите рифове, радва малките читатели на библиотеката и техните родители от края на 2018 г., когато започва поетапното му заселване с екзотични морски обитатели – риби, корали, таралежи, морски звезди, скариди и др.

Освен атракция, през годините той се е превърнал и в база за организиране на летни обучения в детския клуб „Морска акваристика” към Шуменската библиотека – и до момента единствената в България с подобен аквариум.



Към настоящия момент екзотичният морски свят в библиотеката се нуждае от нови обитатели – морски таралеж, звезда, скарида, риба пеперуда и риба ангел джудже, които ще бъдат закупени от Австралия и Индонезия.

Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да дарят средства чрез дарителската кутия, поставена в Детски отдел на библиотеката, или по следната банкова сметка:

IBAN:  BG64RZBB91553101441709

BIC: RZBBBGSF

KBC Банк ЕАД

Основание за превод: Дарение за аквариума в РБ „Ст. Чилингиров”


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки