Посетителите на русенския музей вече ще могат сами да аранжират една музейна витрина във фоайето му


Посетителите на русенския музей вече ще могат сами да аранжират една музейна витрина във фоайето му
Снимка: РИМ-Русе
07 Април 2023, Петък


Всяка година в нея се показват теми, свързани с първомартенската обредност

Автор: Десант

Русенският музей отправя предизвикателство към своите посетители като им дава възможност да аранжират една музейна витрина, съобразно собствените си предпочитания.

Тя се намира във фоайето на Историческия музей, което я прави видима за всички негови посетители. Всяка година в нея се показват теми, свързани с първомартенската обредност.

В аранжирането на музейната витрина могат да се включат всички изкушени от местното наследство или такива, които имат иновативни и провокативни проекти, които биха желали да споделят с аудиториите.

Своята идейна концепция могат да развият приятели на музея, за които експозиционните пространства и дейността на културния институт са добре познати, а също така и любители колекционери - хора, които през годините са събирали различни любопитни за тях вещи, или пък такива, свързани с техни лични преживявания и интереси.

Визията си за витрината могат да представят също млади или утвърдени вече творци, ученици, студенти, работещи, пенсионери.

В нея могат да бъдат експонирани цели сбирки или част от тях, единични предмети, които са ценни с разказа, който носят или съвременни арт решения, продукт на интересите на своите създатели.

Музеят се ангажира да направи информационен плакат, който ще бъде поставен в аранжирана от посетителя витрина. Чрез него аудиториите ще получат информация какви са изложените предмети и с какво са ценни за своя притежател.

Всички, изкушени да работят с музея, могат да заявят желание за участие на телефон 0879127183 или да се свържат с нас на e-mail: pr.museumruse@gmail.com.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки