С Великденски благотворителен концерт събират пари за изографисването на новия храм в с. Драганово


С Великденски благотворителен концерт събират пари за изографисването на новия храм в с. Драганово
06 Април 2023, Четвъртък


Инициативата е на бургаския областен управител проф. Мария Нейкова

Автор: Десант

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова организира Великденски благотворителен концерт за изографисването на новия храм в с. Драганово. Събраните средства ще бъдат използвани за изографисването и направата на олтара на бъдещия православен храм „Св. Живоприемен източник“.

В концерта ще участват Тони Димитрова, Вокално трио DЕJA VU, Дует „Бургас“, Василена Чернаева, ПФА „Странджа“, Народен хор „Трепетлика“, ДВГ „Изгревчета“, ТК „ЛУКОЙЛ Нефтохим“, КСТ „Бургас-1975“, КСА „Нефтохимик-2011“, Пламена Бенова, възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Светлина Наумова, Аглая Тодорова, Ния Стоянова, Мартин Николов и др.

Той ще се състои на 12 април от 19,00 ч. в Конгресния център, зала „Черноморие“ на Морска гара – Бургас. Входът ще бъде свободен, като всеки, който желае да даде частица от себе си и да се включи в това християнско дело може да остави своята лепта в разположените урни в залата или по банков път по дарителска сметка:       

BG53RZBB91551007196290
„Св. Живоприемен източник“,
с. Драганово, община Бургас

Припомняме, че през лятото на 2022 г. кметът на бургаското село Драганово - Исмет Реджеб, заедно с църковното настоятелство потърсиха съдействието на проф. Нейкова за изграждането на православен храм в населеното място.

Така започна кампанията по набирането на средства изцяло с благотворителност, в която се включиха училища, фирми, държавни институции, частни лица. Резултатът 7 месеца по-късно е, че благодарение на съпричастността на всички, включили се в кампанията, строежът на храма е в заключителен етап и предстои изографисването и изработването на олтара.

„Преди броени месеци направихме първата копка на една поляна и сигурно в повечето хора е таяло съмнението, че храмът ще бъде построен толкова скоро. Но ето, че благодарение на щедростта и добротата на хората, храмът ще отвори врати на 15 август, когато православният свят почита Св. Богородица. И така малкото бургаско село, където мирно и в взаимопомощ живее смесено население, ще има вече и православен храм“, сподели областният управител Мария Нейкова.




В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки