Художник подрежда първата си самостоятелна изложба в Жеравна


Художник подрежда първата си самостоятелна изложба в Жеравна
15 Март 2023, Сряда


Запазена марка на Валентин Данчев е примесът на сух пастел с цветен туш

Автор: Десант

На 18 март от 15 ч. в голямата зала на Художествената галерия „Христо Тодоров“ в Жеравна ще се открие първата самостоятелна изложба на художника Валентин Данчев. Изложените 62 картини изобразяват изгледи не само от Жеравна, но и от други населени места в България, както и природни пейзажи, разкриващи красотата на родината ни във всеки сезон и при всяко време.



Различното в пастелната живопис, която предлага Валентин Данчев, е примесът на сух пастел с цветен туш. Тази т. нар. техника „тушпастел“, отличава творбите му от тези на другите автори и се е превърнала в негова запазена марка.



Валентин Данчев е роден през 1969 г. в София. Завършва Художествена гимназия в столицата през 1988 г., а през 1998 г. се дипломира от Академия за приложни изкуства във Виена, Австрия със специалност Живопис и графика. От 1992 до 2014 г. Данчев живее и работи в Австрия, Италия, Чехия, Германия, Испания, Канада и Турция.

Художникът има множество индивидуални участия в колективни изложби, изяви на открито, фестивали за изкуство и пленери в Европа и Северна Америка. От 2014 г. той отново живее и работи в България.

Изложбата „Тушпастел“ ще остане в жеравненската Художествена галерия „Христо Тодоров“ до 23 април 2023 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки