Патриоти от „Консервативна България“ почетоха в Бургас паметта на Левски


Патриоти от „Консервативна България“ почетоха в Бургас паметта на Левски
Снимки: Десант
18 Февруари 2023, Събота


Традиционно те отбелязват годишнините от обесването на Апостола на истинската дата от това трагично събитие - 18 февруари

Автор: Десант

Членове и симпатизанти на „Консервативна България“ почетоха в Бургас 150-годишнината от трагичната кончина на Васил Левски. Те склониха глави и поднесоха цветя пред паметника на Апостола на българската свобода в морската градина.



„Левски е надскочил времето като мисли и действия. Неговият въпрос „Народе????" с четири въпросителни вече 150 години след трагичната му кончина продължава да е все така актуален" - изтъкна заместник-председателят на „Консервативна България“ Христиан Митев.

Той отбеляза, че за съжаление, днешните ни държавни мъже не следват примера на голения наш национален герой. Но пред паметника на Дякон Левски бургаските активисти на „Консервативна България“ изразиха надежда, че родолюбивите българи ще продължат да следват и занапред заветите на Апостола.

Припомняме, че патриотите традиционно почитат годишнините от обесването му на истинската дата от това трагично събитие - 18 февруари. Иначе продължава официално да се налага погрешната дата 19 февруари.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки