Звънар: Крадат и унищожават елементи от сигнализацията на ремонти


Звънар: Крадат и унищожават елементи от сигнализацията на ремонти
Снимка: Звънар
16 Февруари 2023, Четвъртък


За да бъдат предотвратени инциденти, оформилите се дупки бяха временно запълнени с бетон

Автор: Десант

Община Сливен оттовори на сигнала на „Звънар“ за опасен ремонт в Индустриалната зона и тази публикация: https://zvanar.com/%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%b8-%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82-%d0%b2-%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d1%83%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd/

Оказа се, че основната причина за липсата на достатъчно елементи за сигнализиране на ремонти, поради кражби и умишлено унищожение на десетки комплекти. Ето целият отговор на община Сливен, който сайтът „Звънар“ публикува:

В отговор на подадения от Вас сигнал за опасен ремонт по бул. „Стефан Караджа“, Ви информираме следното:

Община Сливен извърши спешен ремонт в участъка от бул. „Стефан Караджа“, намиращ се в района на фирма „Е. Миролио“. Това се наложи, тъй като на някои места цялостта на настилката бе разрушена и това създаваше риск за движението.

За да бъдат предотвратени инциденти, оформилите се дупки бяха временно запълнени с бетон, предвид неподходящите метеорологични условия за полагане на асфалтова настилка, както и факта, че през зимния сезон асфалтовите бази не работят .

Поставената сигнализация на ремонтираните места наистина не отговаря на нормативните изисквания, както отбелязвате в поместената от Вас публикация в сайта „Звънар“. За съжаление, въпреки старанието от наша страна да реагираме при подаден сигнал оперативно и своевременно, има случаи, когато е невъзможно да се обезопасят всички спешни ремонти с необходимите светлинни знаци /сигнализация, защото те бяха откраднати или строшени. Само през миналата година бяха унищожени 22 броя пълни комплекти за сигнализация и обезопасяване на подобни опасности – част от тях бяха откраднати, други – безразсъдно унищожени . Наскоро, също при спешен ремонт, по бул. „Ичеренско шосе“ се наложи на два пъти да поставяме светлинни знаци, но и в двата случая те бяха откраднати нацяло или увредени от автомобили, минавайки през тях. Сега отново сме направили поредната заявка за осигуряване на светлинна сигнализация и допълнителни батерии. Въпросите за надеждното обезопасяване са на дневен ред и Ви уверяваме, че ще предложим и други алтернативни решения в тази посока, в това число при необходимост да бъдат затваряни с оградни пана и пътни участъци при ремонт. Надяваме се, че конструкцията на паната ще минимизира риска за движението. Те са по-масивни, пренасянето им става с технически средства и това ще затрудни бъдещи кражби и вандалски прояви.

Като изказваме благодарност за подадения от Вас сигнал, използваме случая да се обърнем към всички граждани с молба да съобщават своевременно за забелязани нередности. Общинската комисия по безопасност на движението е информирана и остро осъжда кражбите и вандалските посегателства върху светлинна сигнализация, пътни знаци, табели и други елементи от пътната инфраструктура. Комисията призовава за обществена нетърпимост към подобни деяния, тъй като те създават реални рискове за безопасността на движението. По улиците и булевардите в Сливен се движат, пеша или с автомобил, нашите родители, приятели, колеги и нашите деца.

Източник: Звънар


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки