Силният вятър обърка полетите на летище София


Силният вятър обърка полетите на летище София
Снимка: Архив avioforum.com
18 Януари 2023, Сряда


Вижте подробностите

Автор: Десант

Заради силния вятър пет самолета не успяха да кацнат в София и бяха пренасочени към Пловдив. Други полети закъсняват, съобщиха от летището, цитирани от БТА. Два самолета кръжат над София и чакат вятърът да утихне, за да успеят да кацнат. Полет на румънските авиолинии се връща в Букурещ.

Летище София е отворено и работи в условия на силен вятър. Това означава, че капитаните на самолетите решават дали ще успеят да осъществят кацане, или не, и взимат решение дали да кръжат над София в изчакване да се успокои вятъра, или да се насочат към други летища, обясниха от аеропорта.

В София от снощи до момента екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са се отзовали на над 30 сигнала. На терен са пет аварийни екипа и работата продължава. Паднали са клони, дървета и ламарини, съобщи пресцентърът на общината. Откъснала се е част от метален покрив на сграда. Няма пострадали при инцидента.

Дърво е паднало и на трамвайната линия на столичният булевард „Джеймс Баучер“. В два от случаите дървета са паднали върху паркирани автомобили и са им нанесли щети.

Сигнали за щети от вятъра има и в други райони в страната. Във Враца е обявено частично бедствено положение заради силния вятър, който бушува в цялата страна. Там поривите му достигат 130 км/ч.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки