Карта на Странджа на Международна картографска изложба във Флоренция


Карта на Странджа на Международна картографска изложба във Флоренция
Снимка: Геопан
15 Ноември 2021, Понеделник


България ще участва на форума със специална колекция, организирана от националния ни представител – Българската картографска асоциация

Автор: Десант

През декември в италианския град Флоренция ще се състои Международна картографска изложба – един от най-големите форуми в съвременната картография и географските информационни системи (ГИС). На нея ще бъдат представени последните постижения в сферата на геопространствените науки и тяхното приложение в практиката.

България ще участва със специална колекция, организирана от националния ни представител – Българската картографска асоциация.

Една от номинираните за включване в изложбата във Флоренция карти е новоиздадената българска карта „Странджа – Петрова нива“ (2021). Тя е създадена от КартГео – Троян и Геопан – Бургас.

По повод своето участие в престижната международна проява и Световния ГИС ден – 17 ноември, българските картографи пускат лимитирана серия от 30 стенни карти, предназначени за малкия и среден бизнес в Странджа.

Те са ориентирани към собственици на къщи за гости и хотели, към туристически информационни центрове, офиси на фирми и туроператори, кабинети по география в училищата и музеи, и разбира се – към колекционери и любители на професионални карти за българските планини.

Лимитираната серия показва внушителното природно и културно-историческо богатство на Странджа и нейното черноморско крайбрежие, както и потенциала на крайграничните и крайбрежни общини Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Средец, Болярово, Камено и Бургас.

Стенната карта се предлага в същия вид, в който ще бъде показана във Флоренция. Тя е в мащаб 1: 110 000, двойно ламинирана, с размери 70 х 100 см, като едното й лице обхваща 4440 кв. км от българската територия и по целесъобразност – 1630 кв. км. от територията на Турция.

Професионалната картна информация е поднесена на български и английски. Изданието е удостоено с първия сертификат за качество на картографски продукт у нас съгласно европейските стандарти.

Цената на стенните карти за малкия и среден бизнес е 30 лв. + доставка от куриерска фирма „Еконт“. Заявките се приемат от Геопан – Бургас по електронен път geopan@abv.bg или на мобилен телефон 0887567809, или на пощенски адрес: 8000 Бургас, п.к. 282.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки