Бургас ще обнови градския си транспорт с електрически автобуси


Бургас ще обнови градския си транспорт с електрически автобуси
Снимки: Авторът и Община Бургас
20 Октомври 2021, Сряда


В тях има вградена собствена система за филтриране на въздуха с цел предпазване от Ковид-19 и има изведени USB входове за зареждане на мобилни устройства

Автор: Диана Славчева

До дни по улиците на Бургас ще потеглят първите два електрически автобуса на градския транспорт. До следващата година по европейски проект автопаркът на обществения превозвач „Бургасбус“ ще бъде обновен с общо 56 модерни и екологично чисти превозни средства. 

Те са осигурени по европейски проект за подобряване качеството на атмосферния въздух в морската община чрез модернизация на обществения транспорт. Транспортните средства са произведени от испанската компания „Иризар Е-мобилити“.

Посланикът на Испания в България Алехандро Поланко, който бе гост на церемонията по представянето на двата първи електрически автобуси, изтъкна, че кралството последователно подкрепя инициативи, гарантиращи нулевите емисии. 

 През следващата година по улиците на Бургас ще се движат общо 56 електрически автобуса. За тях ще бъдат изградени и достатъчно зарядни станции, също произведени от испанска компания.

Освен че са екологични, в автобусите е минимизирано и нивото на шум в движение. В пътническия салон има вградена собствена система за филтриране на въздуха зас цел предпазване от Ковид-19 и са изведени USB входове за зареждане на мобилни устройства.



Така жителите и гостите на Бургас ще могат да се възползват от една максимално добра качествена услута по време на придвижването си с обществения транспорт из морския град, който в това отношение ще се нареди до Париж, Лондон, Франкфурт, Барселона и други елитни европейски мегаполиси.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки