За хора с приключенски дух: Ще търсят съкровища с код „Солено“ в непознати места край Атанасовското езеро


За хора с приключенски дух: Ще търсят съкровища с код „Солено“ в непознати места край Атанасовското езеро
Снимки: Светослав Стойнов
14 Юли 2021, Сряда


Вижте подробности как може да откриете тайниците в лагуната край Бургас

Автор: Диана Славчева

Геокешингъг е игра, която става все по-популярна сред природолюбителите. Чрез сканиране на QR кодове участниците могат да локализират скрити на определени места тайници, запознавайки се с интересни забележителности в даден район.

До дни посетителите на Атанасовското езеро край Бургас ще могат да се включат в тази забавната игра, организирана от Българска фондация „Биоразнообразие“ и озаглавена „Търсене на съкровища: Код „Солено“. 
 
При нея всеки с приключенски дух ще може да потърси тайниците, скрити на интересни и непознати точки край лагуната, като целта е така да се популяризира района и да се научат любопитни факти за тази защитена зона. 

Петър Ванев, помощник-координатор във фондация „Биоразнообразие“, уточнява, че сандъчето със съкровищата ще съдържа тефтерче и моливче, в което откривателят ще трябва да запише името и датата, на която е открил тайника. В него ще има има и различни малки сувенири - значка, ключодържател, мгнитче. Участникът в играта ще може да си вземе някое от тях, но само ако го замени с някой друг дребен предмет, който носи в себе си. Не трябва обаче да се оставя храна или нещо ароматно, тъй като може да привлече животните.

Най-интересна ще е загадката, която се крие в тайника. Търсачите на съкровища трябва да запишат отговора й в специална карта и когато намерят всички мини сандъчета, да ги предадат в пространството „симБиотично“, където ще получат символична награда за усърдието си.


Радостина Ценова и Петър Ванев от ѝбългарска фондация ;Биоразнообразие“ подготвят сандъчетата за играта „Търсене на съкровища - код „Солено“


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки