Изложба представя играчките на децата от ХХ век


Изложба представя играчките на децата от ХХ век
23 Юни 2021, Сряда


Инициатиата е на Исторически музей – Асеновград

Автор: Десант

„Децата на XX век“ е инициатива, която представя пред асеновградчани и гостите на града интересни факти от детството на малчуганите в миналото. Идеята е на Исторически музей – Асеновград, а експозицията са показани детски играчки, непознати и вече несрещани в съвремието.

В началото на XX век децата доста често сами са изработвали своите вещи за игри. Масово детските играчки стават достъпни едва в периода след 50-те – 60-те години на миналия век. Тогава те вече започват да се произвеждат фабрично и от евтини материали. 



Фокусът на игра от децата за времето от началото до края на XX век не се променя. Инициативата насочва вниманието и към училището, тъй като то е неизменна част от израстването.

В началото на века образованието не е било така масово разпространено и съответно децата са стигали до IV отделение, и то главно момчетата. С течение на годините училището става по-общодостъпно и учениците придобиват по-висока образователна степен. В него през социализма се организират различни кръжоци. Създават се детски организации, които имат за цел да включат децата в техните дейности, като по този начин да остане и повече свободно време за самите родители.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки