Установиха незаконна сеч на 438 дървета в землището на с. Пчелно


Установиха незаконна сеч на 438 дървета в землището на с. Пчелно
Снимка: ИАГ
23 Юни 2021, Сряда


Те са от видовете цер, благун и габър

Автор: Десант

Екип на Регионална дирекция по горите – Шумен разкри незаконна сеч в държавни гори, в обхвата на дейност на Държавно горско стопанство – Омуртаг. Нарушението е установено при съвместна проверка, извършена с държавното горско стопанство в землището на търговищкото село Пчелно.

При обход на територията, горските инспектори констатирали отсечени 438 броя дървета – цер, благун и габър, без позволително за сеч и без контролна горска марка.  

Горските служители изчисляват общия обем на отсечената дървесина на около 160 пл. куб. м дървесина. 

Предприети са действия за административно санкциониране на служителя на Държавно горско стопанство - Омуртаг, в чийто район е констатирано нарушението. 

Материалите по случая ще бъдат изпратени в РУ на МВР - Омуртаг.

За периода от 14 до 20 юни 2021 г. от служителите в регионалните дирекции по горите са извършени общо 4049 проверки. Проверени са 465 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 628 обекта за ползване на дървесина от горските територии (сечища и временни складове), 1594 превозни средства, транспортиращи дървесина, 92 ловци, 174 риболовци и 982 физически лица.

През изминалата седмица са съставени общо 49 констативни протокола и 82 акта за установени нарушения, от които 81 бр. по Закона за горите и 1 бр. по Закона за рибарството и аквакултурите.

Задържани са 5,90 куб. м. фасонирана дървесина, 18,60 пр. куб. м. дърва за огрев, 1,8 кг. недървесни горски продукти, 2 моторни превозни средства, 2 моторни триона и един едър дивеч.

Извършени са комплексни проверки в ТП ДГС Кости, където е спряна дейността в две насаждения до отстраняване на констатираните пропуски, и държавни горски стопанства: Ракитово, Пазарджик, Тутракан, Кирково и др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки