Христиан Митев: Избирателят може да разчита на нас. Поемем ли ангажимент, го изпълняваме


Христиан Митев: Избирателят може да разчита на нас. Поемем ли ангажимент, го изпълняваме
21 Юни 2021, Понеделник


Очаквайте от нас конкретни начини за излизане от задаващата се икономическа и социална криза, казва водачът на листата на "Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ" за Бургас

Автор: Светлана Николова

Юристът с най-силно присъствие в 44-то Народно събрание, участвал в изготвянето на най-голям брой законопроекти – Христиан Митев от Национален фронт за спасение на България, повежда листата на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ в Бургас. Завършил е право в Бургаски свободен университет. Работил е като юрисконсулт в Общински съвет – Бургас и СКАТ ООД. От 2011 до 2014 г. е общински съветник в Бургас. През 2014 – 2017 г. е народен представител от коалиция „Патриотичен фронт“. През мандат 2017 – 2021 г. е народен представител от коалиция Обединени патриоти.

- Г-н Митев, вие сте водач на листата на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ в Бургас. Какви хора още виждаме в нея?

- Листата съдържа пъстър състав от хора, доказани професионалисти в различни сфери, които биха били полезни в работата в Народното събрание. Имаме добро регионално представителство от доста голяма част от общините в Бургаска област.

В състава ще видите имената на общински съветници, представители на органа на местно самоуправление, които имат нужната подготовка да се включат в едно по-високо ниво, каквото е парламентарното.

Мога да дам пример с общинския съветник от НФСБ в Средец Валери Ангелов, който е и представител на малкия и среден бизнес, управител на медицински център в Бургас. В листата е и общинскиат съветник от Бургас – Боян Дяков, който също има собствен бизнес, свързан с търговия с автомобили. Имаме включени и представители на академичните среди.

Смятам, че имаме достатъчно добри подготвени специалисти, които живеят, родили са се тук и са свързани с Бургас и общините в Бургаска област.

- На каква кампания ще заложат Българските патриоти в Бургас?

- Ние залагаме изцяло на позитивна кампания. Ще предложим решения на проблемите, които стоят пред общестното и българските граждани. Очаквайте от нас конкретни начини за излизане от задаващата се икономическа и социална криза.

- Вие сте автор на поредица законопроекти. Как тяхното прилагане се отразява на живота на обикновения човек?

- Факт е, че Обединени патриоти, част от която коалиция бе НФСБ в 44 Народно събрание, имаха доста активна законодателна дейност. Около 90 законопроекта бяха внесени, една голяма част от тях бяха приети и станаха закони.

Бих откроил влезлия в сила само преди няколко дни Закон за въвеждане на 10-годишна абсолютна давност за задължения на физически лица, който цели да сложи край на фигурата на вечния длъжник.
Въвеждането на такава давност е събитие по отношение на облигационните отношения и ще подпомогне тези наши съграждани, които са влезли в ролята на т.нар. „вечен длъжник“ и които попадат в сивата икономика и изпадат от гражданския оборот.

В тази връзка искам да кажа, че в следващото Народно събрание, ако получим доверието на избирателя, ще продължим с приемане на Закон за частния фалит. Такъв беше подготвен, представен и внесен, но не остана време да бъде приет. Това е продължение на тази наши линия за защита на обикновения човек, при неблагоприятно стечение на обстоятелствата и невъзможност, извън неговите намерения, да обслужна задълженията си.

Бих посочил и промените, които направихме в Закона за арендата в земеделието. Там премахнахме изцяло съществуващата порочна практика само един от няколко съсобственици или наследници на земеделска земя да може да взима решение от името на всички и, без тяхно знание, да сключва договори за аренда. За съжаление множество хора по този начин бяха обвръзи с от 10 до 30-годишни договори, без да знаят че за земята им има сключен такъв договор.

Не можеха по никакъв начин да влияят на този процес и да управляват земите си. С промените ние направихме така, че такива договори да могат да се сключват само при съгласие на минимум 50 процента от съсобствениците или наследниците. По този начин предотвратихме включително и измамни схеми.

Бих посочил също така и промените в Закона за движение по пътищата, свърздани с налагането на по-големи санкции на пияни и дрогирани шофьори. Това е проблем, обаче, който все още не е решен  - по отношение на адекватна наказателна отговорност. Тази кауза ще я продължим в следващото Народно събрание като вече ще надградим промените в закона, където има административно наказателна отговорност за тези лица, които извършват престъпление, причинявайки тежка телесна повреда или смърт.

Трябва да посочим и тези законопроекти, които са за приемане на Закона за държавния бюджет, с които беше постигнато увеличение на минималната пенсия от 161 на 300 лева, увеличаването на минималната работна заплата на 650 лева. С което пък се стимулира и увеличаването на всички останали заплати.

Ще спомена и промените в Закона за хазарта, битката с хазартното лоби. Огромен финансов ресурс, който беше изцяло и единствено в ръцете на един субект, който на практика ощетяваше държавата, използвайки различни вратички в закона и корумпирайки изцяло комисията по хазарт. Това е преустановено с промените, които ние направихме.

Много, много други законодателни актове бяха приети в 44 Народно събрание, които засягат пряко живота на нашите съграждани. Ние сме си поставили винаги за цел да бъдем, от една страна, полезни на хората, а от друга страна, когато се заемем с нещо, да го доведем до успешен край.

Смятам, че абсолютно всичко, което обещахме в предишната предизборна кампания, го изпълнихме. В този смисъл избирателят може да разчита на нас, че когато поемем един ангажимент, го изпълняваме. Нещо, което вече много рядко се среща в нашия политически живот.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Brucestask
11.03.2022 14:07:12
0
0
Доброго времени суток, вы точно слышали про войну. Мне и моей семьей сильно надоела политические интриги, все равно значительную часть граждан беспокоит страшная новость- FIFA - дисквалификация сборной на ЧМ и запрет на проведение любых международных матчей в нашей большой страны, по моему мнению я думаю затрагивает весь народ. Вообще не понятно, какие у нас вообще есть альтернативы. От всей души надеюсь в России есть резервные решения. А еще NHL - полный блок для игроков из РФ России это капец! Одно дело, когда нас не касалось, но вот вчера мой кент рассказал про попытку снятия денег из другой страны, со счета украли приблизительно 12023 руб деньги были в Банк Россия. Может он врет, но хочу удостовериться это ложь? Как думаете что делать с деньгами?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки