Варна и холандския град Дордрехт си размениха рози и лалета


Варна и холандския град Дордрехт си размениха рози и лалета
31 Май 2021, Понеделник


Днете населени места са побратимени от 20 години

Автор: Десант

20 храста от традиционната българска роза Дамасцена, дарени от Община Варна, бяха засадени в Центъра за природа и образование за околната среда в Дордрехт от кмета на града Ваутер Колф и посланика на България в Нидерландия Константин Димитров.

Цифрата на розите е символична и е свързана с 20-годишнината от подписването на споразумението за партньорство между Варна и Дордрехт. 

Нидерландският град пък изпрати 600 луковици на лалета като дар за морската столица, които бяха са засадени пред сградата на Община Варна.

Двете общини планират и други инициативи - през юни ще бъдат проведени тематични концерти, част от проекта „The Voyager“, организиран от Bachfestival Дордрехт, ММФ „Варненско лято“, Фондация Дордрехт-Варна, Община Варна, Popcentrale Дордрехт, UBeat, Община Дордрехт и Агенция Silver Lining.

За шоуто във Варна ще пристигне световноизвестният DJ Robert Nickson, който ще миксира български фолклор и електронна музика.

Концертът в Дордрехт пък ще обедини съвременна музика с творби на Йохан Себастиан Бах. Програмата предвижда да бъде проведен приятелски онлайн шахматен турнир между клубове от двата града.

Традиционно плувци от Дордрехт се готвят да участват в плувния маратон „Галата – Варна“, а млади спортисти от Варна пък ще се включват в плувни състезания на нидерландския град.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки