В русенско село превръщат стара фурна в младежки център


В русенско село превръщат стара фурна в младежки център
Снимка: rousse.info
19 Април 2021, Понеделник


Тя ще бъде обновена в съвременна база за отдих, развлечения и спортни дейности за младите хора от Ценово по проект „Красива България"

Автор: Десант

Старата фурна в русенското село Ценово ще се превърне по проект „Красива България" в модерен  Младежки център.

Едноименната общита обяви днес обществена поръчка за търсене на строител, който да извърши основен ремонт на сградата и да превърне намерението в реалност. 

Към настоящият момент състоянието на постройката е много лошо. Тя не е използвана повече от четири години. Голяма част от стените й са напукани, и компрометирани. Нужно е да се подмени покрива, да се укрепят основите, да се направи нова външша и вътрешна мазилка и да се обновят подовите настилки и санитарните помещения. 

Обществената поръчка за превръщането на старата фурна в съвременна база за отдих, развлечения и спортни дейности за младите хора от населеното място е с прогнозна стойност 217 887,82 лв. без ДДС. 

В предвидените средства освен строително монтажните дейности според изискванията ще се проведе и професионално обучение за придобиване на квалификация на 10 души, регистрирани като трайно безработни. Общината ще се включи в реализирането на проекта със съфинансиране от 59 на сто, което означава че от бюджета й ще бъдат заделени близо 171 500 лева.

Крайният срок за подаването на офертни за извършване на нужниете строителни дейности е 10 май.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки