Нова театрална сцена откриха в Казанлък


Нова театрална сцена откриха в Казанлък
Снимка: Община Казанлък
13 Април 2021, Вторник


На нея за първи път бе представен спектакълът „Чудомирови радости и неволи", в който герой е самият Чудомир

Автор: Десант

На 12 април официално бе открита новата сцена на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в бившата зала „Лекс“ към административната сграда на местната община.

В присъствието на кмета Галина Стоянова и нейния екип и целия театрален състав казанлъшки свещеник отслужи водосвет за здраве и благоденствие.

„Това, което се случва днес не се случва често. В сегашните трудни условия, в които се намираме всички, за мен е силен знак това да се възстанови един такъв своеобразен  храм на духовността и да може той да приюти най-високия културен институт в своята духовност, който винаги успява да достигне до душите и сърцата на хората, създавайки културен продукт. “, отбеляза в приветствието си към театралния състав Галина Стоянова. 

В понеделник вечерта любителите на театралното изкуство в Казанлък имаха възможност да гледат за първи път „Чудомирови радости и неволи", под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков, в която се преплитат няколко сюжета по текстове и спомени на Чудомир.

По думите на Димитър Кабаков, за първи път самият Чудомир е герой на театрален спектакъл, дори разказвач.

Казанлъшката театрална трупа е единственият професионален състав в Розовата долина и в новия й дом предстоят много представления за деца и възрастни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки