Правят анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот“


Правят анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот“
Снимката е илюстративна
07 Април 2021, Сряда


Вижте къде в област Бургас ще се проведе проучването

Автор: Десант

През периода април - юни 2021 г. Националният статистически институт, чрез териториалните си структури, включително отдел „Статистически изследвания - Бургас“, провежда сред обикновените домакинства анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот“.

В изследването ще бъдат включени около 9200 български домакинства, разпределени във всички области на страната. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече навършени години.

В област Бургас изследването ще се проведе в градовете: Айтос, Бургас, Българово, Каблешково, Камено, Карнобат, Китен, Малко Търново, Несебър, Обзор, Поморие, Приморско, Свети Влас, Созопол, Средец, Царево и Черноморец, както и в селата: Варвара, Вратица, Вресово, Вършило, Гюльовца, Дебелт, Драчево, Зайчар, Зидарово, Извор, Карагеоргиево, Листец, Лозарево, Лозенец, Манолич, Маринка, Мъглен, Пещерско, Планиница, Пирне, Просеник, Прилеп, Равда, Равнец, Скалак, Соколец, Страцин, Съдиево, Тънково и Чубра.

В периода април - юни 2021 г. 511 домакинства на територията на област Бургас ще бъдат посетени от специално обучени за целта анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Всеки от анкетьорите на Отдел „Статистически изследвания - Бургас“ при посещение в домакинствата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток към Националния статистически институт.

Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки