Води се разследване за стрелба на жп гара Своге


Води се разследване за стрелба на жп гара Своге
25 Март 2021, Четвъртък


Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата

Автор: Десант

Под ръководството на Районна прокуратура – Своге се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Около 16,00 ч. на 22 март от първи перон, в района на ЖП гарата гр. Своге, бил произведен изстрел по отпътуващия бърз влак с направление Своге – София. Това довело до принудително спиране на влаковата композиция. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и, тичайки, напуснал местопрестъплението. Било е установено, че това е 33-годишният К.А.

Мъжът е бил задържан от полицейските служители на адреса си. Той заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Оръжието, с което е стрелял, е газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

Към настоящия момент е изяснено, че по време на стрелбата мъжът е бил под влияние на употребено голямо количество бира и водка, таблетки „Клонарекс“ (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон. Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

От направената справка е видно, че К.А. е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание „пробация“.

Работата по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки