Валери Симеонов и унгарският държавен секретар бяха в Копривщица на 3 март


Валери Симеонов и унгарският държавен секретар бяха в Копривщица на 3 март
03 Март 2021, Сряда


Миклош Шолтес и знакови лица от българската общност в Унгария посетиха знакови исторически места във възрожденското градче

Автор: Десант

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов отбеляза 3 март заедно с унгарския държавен секретар Миклош Шолтес и знакови лица от българската общност в Унгария, в Копривщица. Възрожденското градче е емблематично място за нашата история – там пуква първата пушка на Априлското въстание, което довежда две години по-късно до освобождението на България от турско робство.

Преди това, в деня, в който България отбелязва своя национален празник Симеонов и  гостите бяха посрещнати в мисията на Унгария в София от Н.Пр. Текла Харангозо.



В Копривщица Миклош Шолтес, председателят на Българското самоуправление в Унгария д-р Данчо Мусев и българският застъпник в унгарския парламент Симеон Варга посетиха емблематични за българската памет и свобода места като първото килийно училище и положиха цветя пред Паметната костница.

Това е вторият ден от посещението на унгарската делегация у нас. Във вторник на официална церемония в Народното събрание българската общност в Унгария отличи с най-високата си награда – „3 март“, Валери Симеонов за изключителни заслуги към общността.



На 4 март гостите ще бъдат в Народното събрание, където ще бъдат приветствани в пленарна зала.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки