Тръбата за дъждовната вода на плажа в Крайморие отново на дневен ред


Тръбата за дъждовната вода на плажа в Крайморие отново на дневен ред
Снимки: Областна управа - Бургас и Десант
24 Февруари 2021, Сряда


Проблемите могат да бъдат решени за седмица-две, ако се спре с „административния тенис“, категоричен е бургаският областен управител

Автор: Десант

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков събра на работна среща представители на общински и държавни ведомства, концесионерите на плажовете „Крайморие“ и „Бургас – север“. Темата на срещата е проблемът, който създават съоръженията за дъждовна вода, компрометирайки пясъчната ивица.

Според Чолаков проблемите могат да бъдат решени за седмица-две, ако се спре с „административния тенис“. Институциите и концесионерите си разменят писма от седмици. За да се избегне това Чолаков организира среща между всички заинтересовани.

Институции и концесионери смятат, че изграждането на съоръжения, които да отвежда дъждовните води в морето са решение на проблема. Концесионерите са готови за своя сметка да възложат проектиране и изграждане на необходимото.

Предложението им е инвестицията да се приспадне от концесионните им вноски, тъй като изграденото ще остане за ползване от държавата и бъдещите стопани на плажовете. Чолаков се ангажира да разговаря с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, като принципал на плажовете.



Чолаков се ангажира да съдейства пред всички институции, които ще трябва да се произнасят и да съгласуват документация, така че нещата да се случат бързо и да посрещнем лятото с чисти и красиви плажове.

В момента на плажа в Крайморие след всеки дъжд плажната ивица бива „изядена“ от стичащите се дъждовни води. Там цялостно съоръжение, което да ги отвежда в морето няма. Имаше една тръба, която при поройните валежи през януари бе изместена от природната стихия и вече не функционира. 

На северния плаж в Бургас ситуацията е сходна.

Чолаков е убеден, че този дългогодишен проблем може да бъде решен с минимални усилия при добра воля.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки