Зорница Иларионова спечели първа награда от Международния конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург


Зорница Иларионова спечели първа награда от Международния конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург
11 Февруари 2021, Четвъртък


Наскоро цигуларката прие предизвикателството да участва в късометражен филм

Автор: Десант

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория „Цигулка“ и втора награда в категория „Камерна музика“ заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург.

В музикалния форум участват над 400 музиканти, оценени от жури, в което са едни от най-видните руски музиканти и педагози. Конкурсът се проведе онлайн поради пандемия Ковид-19, а Зорница се представи с произведения от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и др.

„Изключително благодарна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея успях да спечеля два много сериозни международни конкурса в едни от водещите места за класическата музика – Москва и Санкт Петербург!“, коментира талантливата млада музикантка.

Припомняме, че преди два месеца Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова спечелиха първа награда на престижният Международен конкурс "Леополд Белан" в Париж с безпрецедентно единодушие на журито и първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, както и Първа награда в категорията за Камерна музика.

Наскоро цигуларката прие предизвикателството да участва в късометражен филм на актрисата Елена Петрова, което й донесе нови радостни емоции. 

„Актьорстово майсторство е една голяма моя страст и се надявам да имам възможност да се развивам повече и в тази насока“, споделя тя. Очаква се съвсем скоро филмът да може да се види в интернет.

Наскоро Зорница Иларионова приключи и звукозаписната сесия за новия си албум, който предстои да излезе на пазара.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки