Малцина от ресторантьорския бранш са потърсили подпомагане от държавата


Малцина от ресторантьорския бранш са потърсили подпомагане от държавата
Снимката е илюстративна
21 Януари 2021, Четвъртък


Въпреки тенденцията за намаляване на хоспитализираните и смъртните случаи от Ковид-19, Борисов не е склонен все още заведенията да се отворят

Автор: Десант

От 30 000 регистрирани в ресторантьорския бранш едва 6000 са подали заявления за подпомагане от държавата, обяви премиерът Бойко Борисов по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

По думите му, той не е склонен да разреши отваряне на заведенията и ресторантите.

До 31 януари ще наблюдаваме ситуацията, заяви министър-председателят. 

Според директора на "Пирогов" Асен Балтов, английският щам на коронавируса е у нас. Той е засечен в България още през ноември при проби на четирима българи, които вероятно са се прибрали от Великобритания.

Затова е на мнение, че трябва да сме по-внимателни и мерките да се спазват строго, въпреки отчитането на положителни резултати с тенденция за намаляване на хоспитализираните и смъртните случаи.

Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, от своя страна, предупреди, че трябва да сме в готовност да посрещнем една нова вълна на епидемията. Кунчев заяви, че ситуацията във Великобритания рязко се е променила и концентрацията на новия щам е 75% при положение, че е била 10-15%.

Той отбеляза, че вариантът измества бързо класическия вариант и затова не е добре да има крайно разхлабване на мерките у нас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки