Младоженци дариха от Швеция пари от букети за детско отделение в Бургас


Младоженци дариха от Швеция пари от букети за детско отделение в Бургас
17 Декември 2020, Четвъртък


С дарената сума е закупена нужна за отделението апаратура – пулсоксиметри, дигитален термометър и обикновени термометри, детски апарат за кръвно налягане и лекарска чанта

Автор: Десант

Младоженци, които живеят в Швеция, дариха парите от букетите на своята сватба на Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас. Ренета и Стоян Николови са заедно от 11 години, но станаха семейство на 2 октомври т.г. в Поморие.



Гостите на сватбата също приели идеята - вместо да купуват цветя, да отделят средствата за благотворителна кауза.

„И в Швеция има подобни традиции, но идеята ми дойде от България. Четох няколко статии за двойки, които даряват сумите от букетите и още преди да се оженим споделих с бъдещия ми съпруг, че искам и ние да го направим. Работя в детска градина и затова решихме да дарим средствата за детското отделение“, разказа младоженката.

С дарената сума е закупена нужна за отделението апаратура – пулсоксиметри, дигитален термометър и обикновени термометри, детски апарат за кръвно налягане и лекарска чанта, оборудвана с всичко необходимо за спешен транспорт.



„Всичко вече е доставено в отделението, започваме да го използваме и благодарим на тези млади хора за жеста“, сподели началникът на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов.

Ренета и Стоян са поредната двойка, която посвещава сватбата си на благотворителна кауза. Само за тази година четири млади семейства подкрепиха медиците от Отделенията по неонатология и Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас с дарения за необходима апаратура и консумативи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки