Валери Симеонов със сигнал до главния прокурор за шумния купон на общинския съветник Кирил Търев в Пловдив


Валери Симеонов със сигнал до главния прокурор за шумния купон на общинския съветник Кирил Търев в Пловдив
04 Ноември 2020, Сряда


Партито е протекло при грубо нарушаване на заповедите на здравния министър, посочва лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание

Автор: Янко Крумов

Заради шумен купон на общинския съветник Кирил Търев  в клуб „Сохо“ в Пловдив лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов подаде сигнал до МВР шефа Христо Терзийски, здравния министър Костадин Ангелов и главния прокурор Иван Гешев.

Както вече стана ясно, на 2 ноември в заведението е организирано парти за рождения ден на общинския съветник от ЗС „Александър Стамболийски“.

Валери Симеонов посочва, че партито е протекло при грубо нарушаване на заповедите на здравния министър.

Присъстващите не са носели маски, нито са спазвали физическа дистанция, а напротив - дансингът е бил пълен с хора, пише зам.-председателят на парламента.

Освен това шумът от силата музика е тероризирал околните сгради след 23,00 ч.

Поне три сигнала са подадени в полицията от недоволни граждани. От Шесто районно в Пловдив няколко пъти са изпращали полицаи.

При поредното им отзоваване на сигнал около 1,30 ч. полицаите не са наложили полицейско разпореждане за прекратяване на шума, както е по закон.

Недоволните са попитали защо не са прекратили шума, а униформените са обяснили, че на партито присъстват високопоставени лица, поради което те отказват да изпълнят законовите си задължения.

„Става въпрос за организатора на мероприятието общинския съветник Кирил Търев, управителя на „Напоителни системи“ в Пловдив Петко Димов и зам.-кмета по транспорта Тодор Чонов – бивш дългогодишен полицейски служител“, пише Валери Симеонов.

От общината отрекоха зам.-кмет да е присъствал на тържеството.

Лидерът на НФСБ настоява от МВР шефа да извърши проверка спрямо неговите подчинени и да уведоми здравния министър за нарушенията на ограничителните мерки, за да бъда санкционирана дискотеката.

От главния прокурор Иван Гешев Валери Симеонов иска да бъде направена проверка за корупционна практика, защото не за първи път полицаи отказват да изпълнят законовите си задължения, когато това е в ущърб на крупни бизнесмени или влиятелни местни политици.






В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки