Германски вирусолог: Всеки да се държи така, сякаш е заразен


Германски вирусолог: Всеки да се държи така, сякаш е заразен
03 Ноември 2020, Вторник


Ние пък трябва да се отнасяме към другите така, сякаш те са заразени, категоричен е д-р Кристиан Дростен, който смята, че пандемията ще продължи до Великден

Автор: Десант

От днес в Германия влизат в сила новите мерки срещу коронавируса. Врати затварят всички ресторанти, барове, клубове и дискотеки. Същото важи за театрите, оперите, концертните зали и кината.

Германците имат право да се срещат навън само с още едно домакинство, а пътуванията с цел туризъм са забранени.

За сметка на това училищата и детските градини остават отворени. Търговските обекти също ще продължат да работят, макар и с по-строги ограничения. Предвидено е тези мерки да важат поне до края на ноември.

„Предстоят тежки времена, предупреди и германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. Дори след няколко седмици да отменим локдауна, не е изключено да последват нови строги ограничения", отбеляза Шпан пред германската обществена телевизия ZDF.

„Едно е сигурно, до Великден пандемията няма да е отшумяла", заяви водещият германски вирусолог Кристиан Дростен пред германското издание „Нойе Оснабрюкер Цайтунг", цитирано от DW.

„Най-късно през лятото животът ни ще се промени към по-добро, но само ако сега успеем да овладеем разпространението на коронавируса".

За целта Дростен препоръчва всеки да се държи така, сякаш е заразен. И обратното - да се отнасяме към другите така, сякаш те са заразени.

„Само така може да се пресече пътят на заразата", смята вирусологът.

У нас коментар по темата направи пред bTVбившият здравен министър д-р Петър Москов. Без да има ясен план за действие и твърда ръка в прилагането му, България ще попадне в спиралата на увеличаващ се брой заразени, локдаун, икономическа криза и разделение между обществото, смята той

„Ако една част от системата се скрие от поемането на удара, ударът го поема цялото общество", категоричен бе д-р Москов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки