Има болни от коронавирус в бТВ, но контактните лица се укриват


Има болни от коронавирус в бТВ, но контактните лица се укриват
23 Октомври 2020, Петък


Сигнал до Регионалната здравна инспекция е подала Николета Маданска, водеща на спортните новини

Автор: Десант

Има поне 5-има болни от коронавирус в бТВ, но контактните лица се укриват, за да не карантинират цялата телевизия, твърдят журналисти. Сигнал до Регионалната здравна инспекция е подала Николета Маданска, водеща на спортните новини. Тя чака дете от директора на "Новини и актуални предавания" Венелин Петков, но въпреки, че мъжът й заема висок управленски пост, не се е поколебала да сигнализира в здравната инспекция, че се укриват контактни лица, има струпване на много външни лица и не се спазват никакви противоепидемични мерки.

"Има болни от коронавирус и не се казват контактните лица", пише още Маданска. Мъжът й Венелин Петков от две седмици не ходил на работа и е излязъл в отпуск от страх от епидемията и заради чаканото бебе, информират колегите от Пик.бг.

Големи глоби грозят БТВ, ако се установи, че в телевизията не се спазват противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и са укривани заразени и контактни, коментира директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

Според правилата РЗИ трябва да извърши незабавна проверка и да затвори помещенията за 24 часа, за да бъдат дезинфекцирани. Трябва да се установят всички с положителни тестове, както и техните контактни лица, независимо дали са хора работещи в медията или такива, които са гостували.

Първите случаи са преди повече от две седмици, когато е станало ясно, че журналист от нюзрума на телевизията е с положителен тест. Това го знае болният, който е под карантина и на домашно лечение и шефката на новините Гена Трайкова.

Нито един човек от близката група на въпросния болен в бТВ не е изолиран и всички ходят на работа, все едно нищо не се е случило. Чак когато новината за заразата плъзва в нюзрума дни по-късно и става ясно, че почти всички в бТВ са работили с контактни на болен от коронавирус започват да се пращат хора за ПСР изследвания.

Оказва се, че близкият на Гена Трайкова и водещ на новините по бТВ Иван Георгиев също е положителен. Той е под карантина, но Гена Трайкова не е. Междувременно четирима други негови колеги и един монтажист са с положителен тест.

Трайкова решава, че партньорката на Георгиев в новините Лиляна Боянова все пак трябва да идва на работа, нищо че е контактна с болния. Дезинфекция на нюзрума се е правила само веднъж и то по настояване на журналисти. От специално наета фирма пръскали в тоалетните и в студиото, но не и в нюзрумът.

След многократни оплаквания относно липсата на каквито и да е мерки срещу опазване живота и здравето на журналистите в бТВ става ясно, че  всички шефове в телевизията са запознати с проблема. Уведомена е и PR-ката на телевизията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки