Стана ясно кой ще управлява рибните ресурси в язовир Копринка


Стана ясно кой ще управлява рибните ресурси в язовир Копринка
Снимка: ЦРОО
15 Октомври 2020, Четвъртък


Следва сдружението да оповести на обществеността какви ще са условията и възможностите за любителски риболов във водоема

Автор: Десант

Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) ще управлява рибните ресурси в язовир Копринка в продължение на 5 години. Това става ясно от издадена заповед от министъра на земеделието, храните и горите от 12 октомври.

Язовирът е държавна собственост с проектна залята площ от 11 200 дка. Процедурата по възлагане на управлението на рибните ресурси на язовир Копринка бе пусната на 25 март тази година.

Сега следва сдружението да оповести на обществеността какви ще са условията и възможностите за любителски риболов на язовира. В срок от един месец ЦРОО трябва да обозначи с информационни табели за възможностите за риболов във водите на Копринка.

Задължение на организацията ще бъде да покриват минималните ежегодни нормативи за зарибяване.

Изпълнителният директор на ИАРА трябва да определи списък с риболовни надзиратели, както и районите им на действие, на които ЦРОО ще издаде служебни карти.

Издадената заповед може да бъде обжалвана  по реда на Аднистративнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването й.

ЦРОО е със седалище в Стара Загора. Целите на организацията са борбата с бракониерите; осигуряване на денонощна охрана на язовирите, както зарибяване и обогатяване на биологичното разнообразие.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки