Засякоха незаконна сеч в Дулово, две велинградски села и в Бургаско


Засякоха незаконна сеч в Дулово, две велинградски села и в Бургаско
Снимки: ИАГ
09 Октомври 2020, Петък


Горските служители от цялата страна проверяват законността на дървата за огрев


Служители от Регионална дирекция по горите – Русе установиха незаконна сеч на територията на Държавно ловно стопанство „Каракуз“ – Дулово. Проверката е извършена по подаден сигнал, в присъствието на представител на Северноцентрално държавно предприятие със седалище в Габрово.

Служителите по горите са констатирали, че са отсечени 260 дървета от видовете цер и явор. Самата незаконно добита дървесина не е била налична на терен. След направените изчисления е установено, че обемът й е над 174 плътни куб. м.

За констатираното от проверката е изпратен сигнал до Окръжна прокуратура -  Силистра.

Служители на СЦДП – Габрово и РДГ – Русе  извършват ревизия на целия охранителен участък на ДЛС „Каракуз”, в който попадат подотделите с установеното нарушение.

В периода на интензивно снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон, на територията на цялата страна горските служители извършват засилени проверки за законността придобита дървесина, изтъкват от Изпълнителната агенция по горите.



Служителите на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, само за един ден, при проведена съвместна акция с РУ на МВР – Велинград, са задържали 20 кубика дърва за огрев и две моторни превозни средства, транспортиращи незаконна дървесина. Установените нарушения са в селата Драгиново и Дорково при проверки в частни домове и на моторни превозни средства. Образувани са три досъдебни производства.

Четири акта по Закона за горите са съставили пък горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас, за установени нарушения. За периода от 5 до 8 октомври служителите от дирекцията са направили общо 186 проверки на сечища, обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, товарни моторни превозни средства,  риболовци, физически лица.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки