Ще обновяват спортната база в град и в село Костенец


Ще обновяват спортната база в град и в село Костенец
Снимка: Стадион „Бенковски"/Фейсбук
30 Септември 2020, Сряда


Преди петилетка там бе ремонтиран градският стадион, но доста нескопосано

Автор: Десант

Обществена поръчка за ремонт и обновяване на спортни обекти в община Костенец обяви Министерството на младежта и спорта.

Две са позициите в нея: за ремонт и обновяване на многофункционално спортно игрище и прилежащ терен в самия град Костенец и за основен ремонт на прилежащи многофункционални игрища, лекоатлетическа писта и зона за отдих към ОУ „Константин Костенечки“ в село Костенец. 

Прогнозната стойност на поръчката без ДДС е 121 047,93 лева, а крайният срок за подаването на офертите е 13 октомври. 

Срещу 5,6 млн. лв., отпуснати по европейска програма, преди една петилетка бе обновен градският стадион в Костенец.   Само за няколко години след това той взе да се разпада. Теренът
ползва местният отбор „Бенковски“. Има и два 2 клуба по лека атлетика.

От дирекция „Противодействие на измамите" в Министерството на земеделието, храните и горите са санкционирали многократно Община Костенец като бенефициент по проекта. Фирмите изпълнители -  ЕТ "Металик-Иван Михайлов" и "Хитбилдинг" ЕООД, които трябва да поддържат съоръжението, пък се оказват неоткриваеми и никой не може да ги накара да си поправят зле свършената работа, въпреки договорената с общината 10-годишна гаранция.

Само на 10 километра от Костенец в същия период, по същата европейска програма и за почти същата сума е изграден цял спортен комплекс в близкото село Долна баня, като освен с футболен терен, спортното съоръжение разполага с няколко корта, басейн, фитнес на открито и писта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки