Повече бързи влакове и по-кратко пътуване с тях предвижда графикът на БДЖ за 2021 г.


Повече бързи влакове и по-кратко пътуване с тях предвижда графикът на БДЖ за 2021 г.
Снимката е илюстративна
10 Септември 2020, Четвъртък


Вижте подробностите

Автор: Десант

Актуализираният проект на График за движение на влаковете за 2021 г. е публикуван след разглеждането на многобройните постъпили предложения от граждани на база на публикувания първоначален проект за обществено обсъждане и въведените промени след изпратените аргументирани предложения за корекции от областните и общински администрации. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление. Вижте ТУК.

Проектът на График за движение на влаковете за 2021 г. беше публикуван за обществено обсъждане още на 9 юни 2020 г., за да могат клиентите на БДЖ да се запознаят с намеренията на дружеството за разписанието на влаковете през следващата година и да имат достатъчно време да реагират с аргументирани предложения към превозвача и съответните областни и общински власти. Това предостави възможност на областните и общински администрации да имат достатъчно време да се запознаят с проекта и да изпратят своите предложения.

Основните промени в проекта на Графика за движение на влаковете за 2021 г. са свързани с намаляване на времепътуването на основни бързи влакове, увеличаване броя на бързите влакове в някои направления и подобряване на връзките с възможност за пътуване в различни региони на страната.

С новия график е предвидено удължаване на маршрута на бързите влакове „Янтра” Горна Оряховица-София-Горна Оряховица до Пловдив и възстановяване на нощните влакове между Русе и Димитровград, с което значително ще се подобри връзката между Северна и Южна България.

Ще бъде осигурена и още една удобна възможност за пътуване между Враца и Варна чрез промяна в маршрутите на бързите влакове Плевен-Варна-Плевен.

Областните и общинските администрации ще имат възможност да прегледат актуализирания вариант на проекта на График за движение на влаковете за 2021 г. и да изпратят своите становища до 21 септември 2020 г. на e-mail: project_bdz@bdz.bg или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.

След посочената дата графикът се приема за утвърден и няма да бъдат възможни повече промени до разработването на график за следващата 2022 г., предупреждават от Българските държавни железници.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
БДЖ
10.09.2020 16:13:37
0
0
Оправете си статията бърз влак от Русе до Димитровград и обратно няма махнат е като възможност
1
Румен
10.09.2020 14:16:00
0
0
Това е добре да има нощни влакове задаможе хората спокойно да пътуват и не само от русе и димитровград а и от горна оряховица до габрово и най важното трябва да се купят нови влакове ако искате да се подобри " БДЖ "
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки