Ще правят основен ремонт на пожарогасителна система в Панорама „Плевенска епопея”


31 Август 2020, Понеделник


Срокът на експлоатация на 364 бутилки с въглероден диоксид, които са със специален стандарт, е 40 години и е изтекъл. Те спешно трябва да се подменят 

Автор: Десант

Община Плевен обяви обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи за основен ремонт на пожарогасителна система (ПГС) в Панорама „Плевенска епопея 1877”.

Сградата е с клас на функционална пожарна опасност Ф.2, подклас Ф2.2 съгласно Таблица 1 от Наредба №Iз-1971 и се води III-та категория строеж.

В Панорама „Плевенска епопея 1877“ е изградена пожарогасителна система, състояща се от инсталационно помещение (ПГС станция) в сутерена, пожарогасителна  инсталация към зали и др.

Пожарогасителната инсталация, направена през 1977 г., е с 364 бутилки с въглероден диоксид. Те са със специален стандарт и технически изисквания. Срокът им на експлоатация е 40 години и е наложителна спешната им подмяна.

Съгласно становище на Fire Protection Consult Ltd от юли 2018 г., пожарогасителната система следва да остане с гасителен агент въглероден диоксид; да бъде сменена автоматиката за контрол и задействане на системата; да бъдат доставени и монтирани нови бутилки за съхранение на гасителното вещество; а бъдат подменени колекторите за връзка на бутилките с главните клапани за изпускане на гасително  вещество; да бъдат подменени главните клапани за контрол на изпускането и да бъде доставен и монтиран нов контролен панел на системата със съвременна автоматика.
   
Според експертите е необходимо да се запазят в максимална степен съществуващите трасета на тръбната разводка и на контролните кабели. Не се предвижда и замяна на тръбната разводка с нова.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 201 700 лв. без ДДС, а срокът за получаване на оферти е 10 септември. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки