Сто расови коня мерят сили за купата на Бургас


Сто расови коня мерят сили за купата на Бургас
Снимки: Авторът
17 Август 2020, Понеделник


В надпреварата участват жокеи от цяла България, Турция, Русия и Германия

Автор: Яна Славянска

На конната база в бургаския Приморски парк се провежда десетият юбилеен турнир по конен спорт за „Купа Бургас“. Сто расови коне ще спорят за отличията в двата поредни състезателни дни - 17 и 18 август. 

По традиция състезанието предизвиква голям интерес сред бургазлии и гостите на града, но заради коронавируса тази година се провежда през делнични дни, което доста редуцира публиката му.

Още от самото си начало атрактивната надпревара протича доста оспорвано. В него участват доста хубави и класни коне от цялата страна, Турция, Русия и Германия.

По думите на Христо Георгиев от клуб по конен спорт „Кан Аспарух" - София, който е един от съорганизаторите на турнира и е член на Управителния съвет на Българската федерация по конен спорт, въпреки епидемичната обстановка и ограниченията във връзка с коронавируса, конете не са прекъсвали тренировките си и са в много добра форма.



Ездачите са разпределени в три групи - деца до 14 години, юноши до 18 години и мъже и жени над 18 години без ограничение на горната граница на възрастта, като има и състезание за аматьори.

Условията, които предлага конната база в бургаския парк „Езеро" са оценени от организаторите и състезателите като много добри. Наградният фонд е 10 хиляди лева, като наградите за най-малките жокеи са предметни.

В края на турнира е предвиден атрактивен джъмпинг драйв, при който състезател минава 6-7 препятствия, след което слиза, качва се в кола и минава покрай наредени конуси, край които има тенис топки и трябва да не ги бутне.  


В категории: Добри Вести , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки