Валери Симеонов: Христо Иванов да излезе пред обществото и да даде обяснение за Маджо


Валери Симеонов: Христо Иванов да излезе пред обществото и да даде обяснение за Маджо
10 Август 2020, Понеделник


От срещата му с Димитър Ламбовски става ясно, че разговорът, който водят за Маджо, е продължение на друг диалог, коментира заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ

Автор: Десант

"От срещата между Христо Иванов и Димитър Ламбовски става ясно, че разговорът, който водят за Маджо, е продължение на друг диалог. Когато разбира, че го снимат Христо Иванов се дърпа настрани, защото не му е удобно да говори пред камера. Ясно е, обаче че той е наясно с участието на Маджо в цялата работа". Това заяви зам.-председателят на Народното събрание ш лшдир на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от БЛИЦ.

"Христо Иванов трябва да излезе пред обществото и да даде обяснение за Младен Михалев-Маджо и познанството си с фигура от подземния свят. Той дължи такова обяснение", категоричен е Валери Симеонов.

Според него Христо Иванов няма морално право да стои начело на протеста срещу кабинета и срещу главния прокурор.

"Христо Иванов няма за какво да протестира. В предишното Народно събрание предложената от него правосъдна реформа беше приета. Всички текстове, за които той настояваше, бяха гласувани. Но сега той се държи като сърдито дете, на което е купена играчка и сега иска нова, но още по-скъпа. Действията му опорочават протестите на нормалните хора и те вече започват да го разбират", подчерта Валери Симеонов.

Припомняме, че докато лидерът на "Да, България" Христо Иванов протестираше около палатковия лагер на Орлов мост на 9 август вечерта и излъчваше подвизите си на живо в социалните мрежи, към него се приближи негов съратник и поиска да се фотографира с него. 

„Я ме щракни, защото като стане премиер, дет‘ се вика, да не ни забрави“, започва разговора мъжът, разпознат като бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски. 

„Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо“, напира да му каже Ламбовски, но протестиращият Иванов рязко се дърпа назад видимо смутен. "Чакай сега, че правим лайф", прекъсва го Христо Иванов, но събеседникът му отново настоява да му съобщи новината. "Само да ти кажа, обадил се на Маджо…“, продължава да упорства Ламбовски. Иванов обаче бърза да приключи разговора, бързо го скастря с "Шшшт " и му дава знак с ръка, че не е времето и мястото да обсъждат подобни неща. „После ще говорим“, съгласява се Ламбовски. 

Името на Димитър Ламбовски се свързва с групировката СИК през 90-те години. Миналото му лъсва, след като в колата му бе поставена бомба. Той е и собственикът на частното гробище в Бояна. 


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки